כתבות ראשי
חזרה לדף הבית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

********************************************************************************************************************

נדחו בקשותיהן של המכללות הציבוריות להשכלה גבוהה בדרום, לפתוח מסלולי לימוד לתואר במשפטים. נשיא מכללת "ספיר": יש לאפשר גם למי שאינו בעשירון העליון ללמוד משפטים


הוועדה לתכנון ולתקצוב דחתה אתמול את בקשותיהן של אוניברסיטת בן גוריון ומכללות בשדרות, באשקלון ובצפת, לפתוח בתי ספר למשפטים. "הנתונים התכנוניים שהובאו בפני הוועדה הראו שיש עודף עצום במשפטנים - מעל ומעבר למה שמקובל בכל העולם", אמר ל"הארץ" יו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת), הפרופ' שלמה גרוסמן, "לכן ות"ת לא רואה היום מבחינה תכנונית מקום לאשר את הבקשות". נשיאי המוסדות האקדמיים בדרום אמרו לאחר פרסום ההחלטה כי בכוונתם להמשיך ולהיאבק להקמת בית ספר למשפטים.

נציג לשכת עורכי הדין בדיון בות"ת, עו"ד איתן ארז, התנגד לבקשת המוסדות האקדמיים. לפי הנתונים שהציג עו"ד ארז, בישראל אחד מ-200 בני אדם הוא עורך דין; בצרפת, לשם השוואה, רק אחד מ-1,200 בני אדם הוא עורך דין. לדברי ארז, "האינפלציה במוסדות ללימודי משפטים וריבוי עורכי הדין גורמים נזק לציבור הרחב".

"אנו מצטערים על החלטת הות"ת לדחות את בקשתנו לפתוח בית ספר למשפטים", אמר נשיא מכללת ספיר בשדרות, הפרופ' זאב צחור. "כיוון שלא הוסבר לנו מדוע הועדפה גישת לשכת עורכי הדין של תל אביב למנוע פתיחת בית ספר למשפטים בנגב, בדעתנו לערער על ההחלטה בפני המועצה להשכלה גבוהה. אנו נחזור על תביעתנו לאפשר גם למי שאינו נמנה על העשירון העליון ללמוד משפטים בנגב".

הדיון אתמול בות"ת עסק בבקשות לפתיחת מסלולי לימוד לתואר ראשון במשפטים שהגישו אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, "מכללת ספיר" בשדרות, "המכללה האקדמית אשקלון" ו"מכללת צפת". כל שלוש המכללות הן מכללות ציבוריות, ששכר הלימוד בהן דומה לזה הנהוג באוניברסיטאות (כ-8,500 שקל בשנה). שכר הלימוד הנהוג במכללות הפרטיות, המרוכזות באזור המרכז, עומד על כ-27 אלף שקלים בשנה.

בתום דיון שארך כארבע שעות, החליטו חברי הות"ת ברוב קולות לדחות את הבקשות, בנימוק שיש עודף עורכי דין ומספר גדול של מוסדות להכשרת עורכי דין, ולכן אין סיבה להשתמש בכספי ציבור להכשרת עורכי דין נוספים. החלטת הות"ת תועבר בשבוע הבא למועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). המועצה אינה יכולה לקבל החלטה שמנוגדת להמלצת הות"ת, אך ביכולתה להחזיר את הסוגיה לדיון נוסף בות"ת.

נשיא אוניברסיטת בן גוריון, הפרופ' אבישי ברוורמן, יצא נגד ההחלטה: "לא ייתכן ששופטים מובילים בישראל ומנהיגות הדרום תומכים בבקשה והיא נדחית. לא ייתכן שבכל האוניברסיטאות בישראל ילמדו משפטים, ובאוניברסיטת בן גוריון לא יהיו לימודי משפטים".

(הארץ, 9.12.2004)